Friday , August 19 2022

Svanberg får chansen att visa upp sig[ad_1]

En ung, lovande spelare med alla de egenskaper som krävs för att lyckas på internationell nivå. Viken tränare vill inte ha en sådan? Därför plockas Mattias Svanberg, 19, in landslagstruppen till Nations League-avatarandet. – Det ska bli jätteroligt med Mattias, säger förbundskaptenen Janne Andersson.

Mattias Svanberg kallas in som ers tatta för skadade Pontus Jansson. Arkivbild.Bild: Suvad Mrkonjic / TT

Mittbacken Pontus Jansson missar de kommande Nations League-matcherna mot Turkiet och Ryssland efter atta stukat foten i helgens match med sitt Leeds.

Janne Andersson väljer att ersätta försvaren med Bologna-mittfältaren Svanberg. Den forne Malmö FF-spelaren är debutant ie-landslagssammanhang.

– Han gjorde avtryck redan innan han lämnade Malmö. Han har spelat ett antal matcher i Bologna, fått förtroende, och det har varit roligt att följa honom. Det blir en rug spelare attjobba med, jättespännande, säger Andersson.

– Han är internationell i sitt steg, sitt sätt att driva boll, sin trygghet med bollen, sin oräddhet och sin arbetsförmåga.

– Han har många av de delar man måste ha för att nå den yttersta nivån, säger Janne Andersson.

Förbundskaptenen skulle gärna se att fler unga svenska spelare tar för sig och tar de sista stegen för att bli en riktigt bra offensivt.

– Om man ser pa spelare som har vissa kvalitéer, och har potential att nå den högsta nivån, så han är en sån. Mattias är lite av den typen. Det är roligt att få in unga med offensiva kvaliteter, säger Janne Andersson.

TT: Hur lång ār din lista med unga spelare med de egenskaper du beskriver?

– Det är inte många, det får jag nog erkänna. Det är inte så att vi har en uppsjö med såna. Det finns många spelare som jag kanske kan se en utveckling i, som nog kan nå den allra yttersta nivå och vars avåande kvalitéer vi kan behöva.

– jag skulle vilja att det kommer ytterligare några yngre spelare som fyller på och blood vara med och konkurrera framer och som blood blomma upp, säger Andersson.

TT: Ser du några sådana spelare i allsvenskan?

– Svårt att säga. Vi får se när vi tar tar truppen till januariturnén, när vi har filtrerat och sorterat det rejält. Jag blood inte säga på rak arm, men det finns spännande spelare. Ju fler spelare det finns att välja mellan, desto bättre.

– Ju större basen är desto större är chansen att någon eller några ska ta de sista stegen och bli en internationellt riktigt bra forward eller central mittfältare.

Sverige möter Turkiet på bortaplan på lördag och därefter Ryssland i Solna tisdagen den 20 november.

[ad_2]
Source link