Thursday , January 20 2022

Znanstveniki opozarjajo, da bi se lahko španska gripa ponovila[ad_1]

Zaradi has a population of about 250,000 to 500,000 people in the United States. Glede na sposobnosti mutacije virusa da da vedno prisots v naravi, se strokovnjaki strinjajo, da je le vprašanje časa, kdaj se bo pojavil sev, ki bo prav tako smrtonosen kot španska gripa.

"Pandemic grips with potassium, hurikani in cunamiji, but they are in need of such a thing," said the director of the razor center for the battalion of Minnesotautist Michael Minnesson. Dodal je, da je će se ćeš ćeš će se će će svojega, kdaj se bo začela ali kako se bo pandemija odvila.

Svetovna znanstvena organizacija (WHO) sicer redno nadzoruje pojave virusa in njegov razvoj, a je težko nadzorovati in pregledati vsako žival, ki bi lahko bila prenašalec virusa, je pojasnil zdravnik Robert Webster iz otroške bolnišnice v ameriškem Memphisu.

The virus has been launched in the United States since its inception in the United States, the United States professor of epidemiology at the United States Georgia Gerardo Chowell. "Grips the toughest viruses, which are, in fact, proud of the popularity of the population," he said.

Predvsem zaradi ogromnega števila prebivalcev na svetu, bi imeli tudi večje število obolelih in mrtvih kot pred sto leti. There are 50 millions of dollars in grip, with a total of 200 millions of dollars per year.

Število smrtnih žrtev pa ne bi bilo enakomerno porazdeljeno po celem svetu. Huje bi bilo med etničnimi skupinami, ki so občutljivejše na virus, revnimi in tistimi, ki nimajo dostopa do osnovnega zdravstva. If so, you will not be able to do this by dragging the storitvami, such as the primary ZDA.

Cepiva so najboljši ukrep za zaustavitev pandemije, je ocenila raziskovalka epidemiologije na danski univerzi Roskilde Lone Simonsen.

Osterholm pa je opozoril, da je treba identificirati virus, ustvariti cepivo in ga razposlati po svetu, kar vzame kar nekaj časa. Prav tako bi bilo skoraj nemogoče izdelati dovolj cepiva za vse. "Po svetu bi prvih šestih do devetih mesecih imelo dostop do cepiva le odstotek do dva svetovne populacije," je dodal.

Pri tem se je treba po njegovem še zavedati, da so dandanes cepiva le 60-odstotno uspešna. Podobno težava je z zdravili, saj nikjer res ne kopičijo zdravil proti gripi za primer pandemije.

In the case of the pandemic, Osterholm Occhio, the purpose of the proposal was to make a proposal, or to take part in the case of a political prisoner, without prompting the deliberation, the price of the electric field, the mediator or the copyright holder. For the purpose of this, you will be able to do all this work. Bolj kot sama morebitna pandemija, bi bile hujše stranic posledice grab, je dodal.

Znanstveniki so sicer šele leta 2005 podrobneje rekonstruirali razvoj španske gripe, ko jim je uspelo dobiti vzorec virusa. Glavna značilnost je bila, da se je virus širil zelo hitro, kar je v telesu sprožilo naravni imunski odgovor citokinsko nevihto. To je hujša oblika izroma sproščanja citokinov, ko se aktivira velika količina belih krvničk, kar sprošča vnete citokine, ti pa nadalje aktivirajo še več belih krvničk. Zarady precomerna delovanja v telesu pride nato do systemo napake in telesu. But there are many reasons why you can not find a way to get rid of it, because you have a lot of grips that you can not miss when you try it.

V desetletjih po španski gripi so znanstveniki razvili različne imunoterapije, ki pomagajo pri omejitvi citokinskih neviht, a te terapije niso povsod dostopne. Tako dandanes v resnici niso nič boljši v boju proti citokinskimi nevihtami kot pred 100 leti, je opozoril Osterholm.

Pandemijo bi lahko preprečilo tudi univerzalno cepivo proti gripi. Obstajajo že številne študije na to temo, kar nekaj znanstvenikov pa pričakuje preboj na tem področju. "And here's how it works," says Webster.

[ad_2]
Source link