Wednesday , October 27 2021

Spopad za Koper: je po 16 leti čas za novega župana? #video[ad_1]

Delam dobro, 16 let sem že župan Kopra, pravi Boris Popovič. Njegov izzivalec Aleš Bržan pa je do njegovega vodenja kritičen in pravi, da bi morali biti odnosi v občini boljši. Bo Koper dobil novega ali starega župana?

V nedeljo nas čaka drugi krog županskih volitev. Po 16 leti je Koper spet na razpotju: Borisu Popoviču is po štirih mandatih prvič resno maje županski stolček. Njegov izzivalec Aleš Bržan Kopru obljublja prelom s strahovlado in zlorabo moči. Večina neizvoljenih županskih kandidatov je sicer podporo v drugem krogu namenila njegovemu zasledovalcu Bržanu. Voditelj Mirko Mayer Each update will be in the same place as Planet TV.

Popovič je v prvem krogu prepričal 44 odstotkov tistih, ki so prišli na volišča, Bržan by 30. Izzivalec koprskega župana je bil sicer s 25 odstotki že pred štirimi leti prvi izzivalec aktualnega župana.

Popovič se brani: Delam dobro, župan sem že 16 let

Bržan je Popoviču v zadnjih dneh očital neotesanost, egocentričnost, nerazumevanje stanja družbe in potreb ljudi, delovanje zunaj formalnih struktur občine. "Sam is a very good job, but it does not mean that you have to pay more than 16 years," said Popovič, who is said to be a voluntary donor. "Dejstvo je, da podporo imam, sam kaj takega o njem nisem nikoli rekel," je dodal.

Local volunteers will be free to Siol.net spremljali # vŽivo.

Bržanovo podjetje je služilo tudi s coprsko občino

The price soočenju so se dotaknili tudi poslovanja Bržanovega zasebnega podjetja z državo. To je največ zaslužilo z dvema obalnima občinama, Koprom in Piranom. Voditelj je Bržana zato vprašal, v čem je drugačen od Popoviča, ki mu številni očitajo, da je iz Kopra naredil zasebno podjetje. Bržan je odgovoril, da tega, odkč je koprski občinski svetnik, ni več. "Storitve, ki jih izvajamo, so vezane na aktivnosti, ki jih izvajajo občine, zavod, druge občine po Sloveniji in tujina," je odvrnil.
Copper


Photo: Planet TV

Zakaj je Popovič pred volitvami toliko zapravljal?

Aktualni župan Popovič je medtem pred volitvami porabil kar nekaj sredstev, lastnih in občinskih: 600 tisoč evrov za praznično razsvetljavo, 600 tisoč evrov za reklamne panoje in sto tisoč evrov za štiri promocije glasila, ki so jih delili tudi v sosednjih obalnih občinah. "Še nikoli nisem bil nervozen zaradi volitev," odgovarja župan. Pri praznični razsvetljavi Popovič odgovarja, da gre za vložek turizem, na katerem ogromno gradijo in vlagajo. To se bo po njegovih besedah ​​obrestovalo in povrnilo. O panojih je povedal, da bodo jumbo plakate nadomestili z zasloni, vložek pa se bo v enem letu povrnil.
Volitve. Local volitve. Župan. "Class =" article_related - image "data-size =" 95x95 "src =" http://siol.net/media/img/a6/18/a445e4fcaae29f0e2706-volitve-lokalne-volitve-zupan.jpegNovicePred drugim krogom županskih volitev vse bolj napeto
komentarji:

11delitve:
4Miljonski znesek za odvetnike

Voditelj je na soočenju omenil tudi znesek 5,6 milijona evrov, kolikor so na občini v štirih mandatih porabili samo za odvetnike. Bržan je povedal, da bo v primeru zmaj te stroške znižal. "There is a lot to the poor people who want to do this, because they are the ones who want to do this." Popovič odgovarja, da Bržan ne pozna razmer in ne ve, za kaj gre. "Odvetnike potrebujete ves čas in potreboval jih bo tudi on, če bo post župan," je odvrnil Popovič. Pojasnil je, da bi imela občina stroškov še veliko več, če ne bi imela odvetnikov, in naštel, kaj je vključeno v ta znesek.

Velika zgodba te kampanje so tudi domnevne grožnje Popoviča eni od zaposlenih na komunali, ker naj bi imela drugačne načrte z nogometno kariero svojega sina. Aktualni župan pravi, da je zgodba popolnoma izmišljena. Pravi, da je je zgodbo iz užaljenosti Izmislil njegov nekdanji tesni sodelavec Gašpar Gašpar Mišič.

2. del:

Kaj bi in novem mandatu počela kandidata

Updates will be displayed in the name of the state of the art in the field: podzemno garažo, obnovo Tomosovega bloka, ureditev plaže, stolp miru, bertoško vpadnico. Na vprašanje, ali so gradbena dela tisto, koper najbolj potrebuje, Bržan odgovarja, da je to pomembno, poleg tega pa je pomemben tudi napredek v družbi pri prije. "Njegovi projekti so bolj gradbeni, mi delamo širše, da se izboljšajo odnosi in skupnost," je povedal.
Kangler. Arsenovič. "Class =" article__related - image "data-size =" 95x95 "src =" http://siol.net/media/img/99/e3/12ce34d1c749e4a26240-kangler-arsenovic.jpegNoviceKangler in Arsenovič is about to have #video
komentarji:

4delitve:
4Popovič je je do Bržanovega načrta (nižje cene komunalnih storitev, nižji prispevki na nepremičnine, cenejša parkirišča za domačine) kritičen. "Jaz vsaj vem, kaj me čaka," je odgovoril Popovič. "Govori na pamet, pa sploh ne ve, kaj ga čaka.

Ali Popovič zapostavlja podeželje?

Ena od glavnih predvolilnih parol kandidata Aleša Bržana je skladen razvoj mesta in podeželja. Kandidat za župana pravi, da je koprsko podeželje že 16 let zanemarjeno. Tudi mesto še ni čisto razvito, tudi mesto še nima vsega, To, kar govori gospod Bržan, je nesmiselno, "je dejal Popovič. "You do not have to worry, you do not have to worry," he said.

"Na Škofija smo zadovoljni, tukaj se je zgodilo ogromno," je za Planet TV povedal Rino Hrvatin, predsednik vaške skupnosti. "Imamo kanalizacijo, optiko in new asfaltirane ceste," je še povedal. "Ni je vasi, kjer ne bi kaj naredili," je še dodal.

V vsakem zaselku so avtobusne postaje, smetnjaki, javna razsvetljava in vsepovsod je videti kaj novega, je razložil domačin. Poduarjanja neskladja with razvojem mesta in podeželja zato domačini ne razumejo. Boris Popovič sicer whether morebitnem neuspehu na nedeljskih volitvah pri iskanju službe ne bo imel težav. Zaradi spretnega vihtenja škarij, kjer je reza šelel prav vsak krojač. Težko je sploh našteti vse objekte, ki so se odprli v zadnjih dveh mesecih. Tanko mejo med bliščem in bedo je še najbolj razgalil novi športni park, ki se je udrl še pred odprtjem.

3. del:

Analitiki menijo, da je Popovičev položaj v Kopru ogrožen. Aktualni župan odgovarja, da bo v nedeljo "neprimerno več volivcev, ki si bodo želeli, da nadaljujemo razvoj". "Ljudje so tisti, ki imajo oblast," je dodal in sklenil, da bo v primeru Bržanove zmage zmagal kandidat brez programa.
Bled veslanje splosna "class =" article_related - image "data-size =" 95x95 "src =" http://siol.net/media/img/e9/f0/a6a8e4bcbd7b6efcda70-bled-veslanje-splosna.jpegNoviceNa Bledu je o zadnjevrščenem občinskem svetniku odločil žreb
komentarji:

1delitve:
5


spacer Copper

In the case of the 22nd Planet TV soočila mariborska županska kandidata Sašo Arsenovič in Franc Kangler.

[ad_2]
Source link