Thursday , January 20 2022

Trivan: Nastavićemo unapređenje zakonskih rešenja[ad_1]

goran trivan01 photo RAS Srbija M. IlićPhoto: M. Ilić / RAS Srbija

Ministarstvo zaštite životne sredine nastaviće sa unapređivanjem zakonskih rešenja u oblasti upravljanja otpadom, prilagođavanjem evropskim i svetskim standardima u ovoj oblasti, jačanju svesti javnosti radi menjanja navika građana, i drugim aktivnostima kako bi Srbija blog zdravija i čistija, najavio je ministar zaštite životne sredine Goran Trivan Or manifestaciji povodom Nedelje smanjenja otpada.

Kako je saopštilo Ministarstvo, Trivan je rekao da se zna šta treba činiti po najvažnijim pitanjima u zaštiti životne sredine i upravljanju otpadom, ali da će pravih rezultata biti ukoliko se obezbede neophodna sredstva i projektno-tehnička dokumentacija za projeće i oblasti zaštite životne sredine.

"In the first place, you will be able to start investing money with the European Union, which will provide you with a comprehensive and comprehensive documentation that will help you to create a better and more responsible way, and a Minister will help you," said Trivan.

Prema njegovim rečima, odgovornim upravljanjem u sektoru otpada, obezbeđuje se ne samo zdravija životna sredina, već se stvaraju preduslovi za razvoj baziran na racionalnom korištenju resursa, koji će doprineti otvaranju novih radnih mesta i podsticati društveno i ekološki odgovorno poslovanje privrednih subjekata.

Istovremeno, on je podsetio da je važno da se zapamti da je efikasnom saradnjom svih nadležnih organa nedavno doneta prva pravosnažna presuda za slučaj nelegalnog skladištenja opasnog otpada, što, kako je rekao, pokazuje da društvo i nadležni organi više nisu imuni na "zloupotrebe nesavesnih pojedinaca i zločine protiv životne sredine ".

Trivan je na manifestaciju uručio zahvalnice Udruženju reciklera Srbije, preduzeću "GREENTECH d.o.o" from Novog Sada, and socijalno ekološkom preduzeću "EKOBAG", for doprinos smanjenju otpada i zdravijoj životnoj sredini.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, nedelja smanjenja otpada je evropska unicijativa kojom se od 2009. godine svake poslednje nedelje u novembru organizuju akcije s ciljem jačanja politika i dubljeg razumevanja neophodnosti održivog tretiranja otpada, odnosno promene ponašanja građana u pravcu smanjenja otpada u životnoj sredini, njegove reciklaže, i ponovnog vraćanja u proizvodnju kao svojevrsnog resursa.

<! –

Notification trigger paragraph test

->

[ad_2]
Source link