Thursday , January 20 2022

Νίκη Κεραμέως: Η ΝΔ θα καταψασηφίσει τη συμφωνία Ιερώνυμου – Τσίπρα εφόσον έρθει στη Βουλή – Ειδήσεις – νέα[ad_1]

«Είναι μία πρόχειρη συμφωνία, η οποία δεν διασφαλίζει επ 'ουδενί τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των κληρικών και γι' αυτό θα την καταψηφίσουμε» δήλωσε η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας Νίκη Κεραμέως, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104.9 FM», σχετικά με την προωθούμενη συμφωνία Πολιτείας- Εκκλησίας για τον εξορθολογισμό των μεταξύ τους σχέσεων.

In addition, there are some of the features that are related to the accuracy of the system, η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι «σε αυτό είμαστε θετικοί», υπενθυμίζοντας ότι «είμαστε εμείς, που το 2013 ψηφίσαμε νόμο -επί κυβέρνησης Σαμαρά- για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, έναν νόμο που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον καταψήφισε».

«Στο κομμάτι που έχει να κάνει με τα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα των κληρικών είμαστε κάθετα αντίθετοι και διαμηνύουμε σε όλους τους τόνους ότι θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία, εφόσον αυτή έλθει στη Βουλή, στον βαθμό που είναι στον αέρα τα δικαιώματα των κληρικών», ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Σχετικά με τη δυνατότητα κάλυψης της μισθοδοσίας των κληρικών από τους πόρους που θα προκύψουν μέσω της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, η τομεάρχης της ΝΔ παρατήρησε πως «σήμερα η μισθοδοσία πρέπει να γίνεται από το κράτος και όχι μόνο πρέπει να γίνεται από το κράτος, πρέπει η Πολιτεία να φροντίζει ούτως ώστε τα δικαιώματά τους να είναι πιπεσφαλισμένα ».

Για την προοπτική απελευθέρωσης 10,000 θέσεων στο Δημόσιο, εφόσον ισχύσει η πρόβλεψη της συμφωνίας ότι οι κληρικοί δεν θα νοούνται στο εξής ως δημόσιοι υπάλληλοι και θα διαγραφούν από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, σημείωσε: «Από τη στιγμή που εξακολουθούν και πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, πώς ελευθερώνονται θέσεις δημοσίων υπαλλήλων;

Δεν ελευθερώνονται επ 'ουδενί, ήταν ένα πυροτέχνημα επικοινωνιακό, προκειμένου να μπορέσει προεκλογικά η κυβέρνηση να τάξει εκ νέου προσλήψεις, τις οποίες, αν κάνει, θα τις επιβαρυνθεί ο Έλληνας φορολογούμενος και θα δει μία ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στους φόρους, τους οποίους πληρώνει ».

Όπως είπε, η θέση τις ΝΔ για τις προσλήψεις είναι «στον βαθμό που υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο οι προσλήψεις να ξεκινήσουν σε δύο ευαίσθητους τομείς -της Παιδείας και της Υγείας- αλλά μετά από αναλυτική καταγραφή των πραγματικών αναγκών».

Σε επανισμός με την την και την και την επισκευή την και την και την και την και την κατάστημα και την και την και την Νέα, Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν την ανακοίνωση της συμφωνίας, η κ. Περαμέως διευκρίνισε: «Το την επισκευή της επισκέψεις της 6ης Νοεμβρίου δεν συζητήθηκε ποτέ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχες καμία ενημέρωση, ούτε από την πολιτική ηγεσία, ούτε από την ηγεσία την Εκκλησίας γη στμφωνία αυτή. You will be able to find out if you're in the middle of the world, because you have a lot of fun. "

Σε ό, τι αφορά την πρόταση της ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση στο κομμάτι που αφορά τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας εξήγησε: «Είμαστε κατά της αναθεώρησης του άρθρου 3 -ξεκάθαρα κατά- θεωρούμε ότι ο όποιος επαναπροσδιορισμός των σχέσεων μπορεί να γίνει κάλλιστα μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας ".

Αναφερόμενη, εξάλλου, στην πρόταση του κόμματος για αναθεώρηση του άρθρου 16, η τομεάρχης της ΝΔ τόνισε: «Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία υπάρχει συνταγματική απαγόρευση για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Watch out for some of the best and most up-to-date ones in 16 years and have a great time […] There are 37,000 people in the world, since they are in need of their own, and they will not be able to do anything. "

This is a list of translations of the Portuguese-speaking countries in the United States, according to the United States. Κεραμέως επισήμανε: «Οποιαδήποτε κατάληψη, οποιουδήποτε δημόσιου χώρου, είτε αυτός είναι εκπαιδευτικός χώρος, είτε σχολείο, πανεπιστήμιο, είτε υπουργείο, είτε οτιδήποτε, είναι προφανώς έκνομη πράξη […] αλλά όταν, για παράδειγμα, η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν νόμο για το άσυλο, ο οποίος στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα «πηγαίνετε, κάνετε ό, τι θέλετε στο πανεπιστήμιο, δεν θα μπουν ποτέ τα όργανα της τάξης να σας πιάσουν» και […] όταν βγαίνει το πόρισμα Παρασκευόπουλου που λέει για τους καταληψίες «να τους παραχωρήσουμε στέκι να έχουν κάπου να κάθονται», το μήνυμα που εκπέμπει είναι ότι υποχωρεί η Πολιτεία μπροστά στην ανομία ».

[ad_2]
Source link